5-dages retreat

JENS-ERIK RISOM

Invitation til fordybelse af praksis i et fællesskab

Veje til et kontemplativt liv med stilhed, klarhed og hengivelse

11.-15. august 2021 på Øster Løkke ved Vesterhavet

Dette 5-dages retreat er for mennesker, som ønsker inspiration til den indre praksis i samklang med selvindsigt, følelsesfylde og livsberigelse. 

Vi vil fordybe os i en meditation, der uden ambition og målsøgen inviterer til dybere væren i det nuværende øjeblik. Der er tale om en afslapning af krop og sind, som i sig selv kan genskabe kontakten til naturlig indre stilhed og klarhed. Herigennem kan bevidstheden opdage, at den kan fungere på den anden side af overlevelsesmekanismerne, som er indgraveret i nervesystem og livsoplevelse. Afslapningen gælder også den identitet, vi normalt lever igennem, med al dens spænding, uro og tvivl. I stedet muligheden for nogle ”sandhedens øjeblikke”, hvor den praktiserende kan komme på sporet af en naturlig selvkontakt og dybere samhørighed med alt.

Fordybelse sker mest præcist gennem hjertets evne til venlighed, hengivelse og medfølelse. Bevidsthedsklarheden spiller sammen med hjertes grundfølelser, som sikrer, at de indre stier betrædes balanceret og etisk ansvarligt. 

Under retreatet vil vi sidde fire perioder à 50 minutter pr. dag suppleret med andre stræk af fordybelse, kropstræning og vandreture i det storslåede landskab ved Vesterhavet. Vi vil spise sund og nærende mad, lytte til havets og sindets bølger og i perioder være i stilhed. 

Der vil dagligt blive mulighed for udveksling omkring praksis og de eksistentielle og psykologiske baggrunde for meditationen. Frem for alt vil vi i fællesskab prøve at følge og forstå den levende proces, som kan udfolde sig, når mennesker praktiserer sammen.

Praktiske oplysninger

Forudsætning for deltagelse i retreatet er, at man har deltaget i Jens-Erik Risoms undervisning inden for de sidste fem år. Det har tidligere været slået op i en anden sammenhæng, men der er stadig enkelte ledige pladser. Hurtig tilmelding tilrådes.

Retreatet finder sted 11.-15. august 2021 og starter onsdag  kl. 10.00 og slutter søndag kl. 15.00. Stedet er Øster Løkke kursuscenter, Fjaltring i Vestjylland. Se http://www.osterlokke.dk

Prisen for selve retreatet er kr. 4.950. Hertil kommer udgifter til mad og ophold kr. 3.600 med overnatning i enkeltværelse. Par og evt. andre, som ønsker at bo på dobbeltværelse, betaler kr. 3.200 for forplejning og ophold pr. person. Tilmeldingsfristen er 1. april 2021. 

Har du brug for yderligere oplysninger, er du velkommen til at henvende dig til Skolens sekretær, cand.psych. Thomas Jensen, på mail. Nærmere oplysninger tilsendes efter optagelse.

Tilmelding her

Meditation ved solnedgang over Vesterhavet under retreatet i 2020