Online Master Class i meditation – en orientering

JENS-ERIK RISOM

Efteruddannelse – personlig fordybelse – spirituel praksis

Fire træningsforløb med sigte på sindsligevægt, selverkendelse og dybere kontakt

En helstøbt praksisvej i meditation som livskunst

Verden er under stor forandring. I tider med uro og uforudsigelighed synes der brug for, at mange mennesker finder og opretholder et indre ståsted. Meditation er et bud på at afdække et sådant ståsted, som både er stabilt og fleksibelt, så tilværelsens indre og ydre udfordringer kan mødes med mere klarhed, indlevelse og handlekraft. 

Skolen for Anvendt Meditation har her fornøjelsen at orientere om en flerårig onlinetræning i meditation som livskunst. I fire forløb à fem månedlige moduler vil Jens-Erik Risom stå for videoundervisning og en række guidede meditationer, som kan indgå i den enkeltes daglige praksis. Forløbene kan tages enkeltvist, men også som en helhed, der da vil udgøre en samlet efteruddannelse.

Som supplement til online-træningen vil der i slutningen af hvert af forløbene blive udbudt et 4-dages fysisk kursus. Gennemførelse af de fire forløb og fire fysiske kurser vil muliggøre optagelse på et certificeringsmodul i 2028. Der vil her blive tale en kompetencegivende uddannelse som meditationsformidler i forhold til ens faglige ståsted.

De fire forløb kan imidlertid også være en ramme for den personlige tilegnelse af perspektiver og redskaber til ens egen indre praksis. Der er tale om en helstøbt praksisvej for det moderne menneske, som kan bruges af alle med viden om selvudvikling og erfaringer med meditation og indre øvelser. 

Har man ikke sådanne erfaringer endnu kan vi henvise til vore 9-måneders online-forløb ”De tre ringes vej”, som introducerer den grundlæggende indre praksis. Dette forløb vil blive udbudt næste gang 1. januar 2026.

DE FIRE FORLØB

Vores online Master Class i meditation omfatter fire særskilte og dog sammenhængende undervisningsforløb, hvor det første begynder 1. januar 2026.

Det første forløb hedder Praksisvejen og dækker hovedfelterne i selvets pædagogik, som den f.eks. er udfoldet på Vækstcenteret, herunder arbejdet med kropsbevidsthed, tantra, empatitræning og dybdepsykologi. 

Det andet forløb hedder Dybere meditation og omfatter en træning i fem praksiskompetencer: fokuseret nærvær, neutral iagttagelse, panoramisk opmærksomhed, hvilende åbenhed og dobbeltrettet hjertebevidsthed.

Det tredje forløb hedder Anvendt meditation og rummer en uddybning af fire centrale områder, hvor praksis med mindfulness og indre øvelser meningsfuldt kan indgå: essentiel, klinisk, integrativ og innovativ meditation.

Det fjerde forløb hedder Spirituel fordybelse og er en ramme for et videregående arbejde med bevidstheds- og hjertetræning – med sigte på integration, indre kontakt og indsigt, bl.a. i lyset af transpersonlig psykologi og østlig og vestlig spiritualitet. 

Prisen for hvert af disse forløb er 4.450 kr. med mulighed for prisreduktion for unge under uddannelse. Forløbene giver adgang til video- og lydfiler, som også kan tilgås efter forløbene er afsluttede. De kan altså fortsat være en vedvarende støtte og inspiration til ens egen praksis. Dette gælder især de mange guidede meditationer, som udgør en konkret ramme for den personlige tilegnelse og uddybning af de meditative kompetencer.

For de, der ikke kender til Jens-Erik Risoms arbejde og baggrund, vil vi til september tilbyde en kort videointroduktion til online Master Class-forløbene.

KILDER TIL UNDERVISNINGEN

Der vil indgå en vifte af inspirationskilder til den samlede træning. Den primære er Jens-Erik Risoms 40 års undervisningserfaring som formidler af praksis gennem indre øvelser, vidnemeditation og dobbeltrettet bevidsthed. Essensen af meditation som livspraksis bygger ydermere på: 

  • Inspirationen fra Osho Rajneesh’ udogmatiske syn på spiritualitet og meditation.
  • Klassiske strømninger inden for zentraditionen og praksislinjen fra Tulku Urgyen Rinpoche.
  • Træningen hos Jes Bertelsen i den videregående praksis, herunder dobbeltrettet bevidsthed og essentiel hjertekontakt.
  • Vækstcenterpædagogikkens erfaringer med selvudvikling og indre øvelser. 
  • Et moderne livssyn og verdensbillede med åbenhed over for kulturens kristne grundlag og mødet mellem østlige og vestlige erkendelsesstrømninger.

Det samlede program for online-træningen, inkl. introduktionen og den kompetencegivende uddannelse, vil blive bragt her på hjemmesiden 1. juni i år.